LibreOffice MCQ PDF [240 Question] Writer, Impress, Calc

LibreOffice MCQ PDF. Libre Office Writer, Impress, Calc related 240 Questions and Answers Set for all Competitive Exams. Helpful for CCC and other types of Computer Exam.

LibreOffice MCQ

1. Shortcut key for manage template in LibreOffice Writer____

a) Ctrl + B

b) Ctrl + Shift + N

c) Ctrl + Shift + O

d) None of the above

Ans. b

2. Font size can’t be changed in LibreOffice writer.

a) True

b) False

Ans. b

3. Shortcut key used for line break in LibreOffice writer is ____

a) Ctrl + M

b) Ctrl + P

c) Shift + Enter

d) Ctrl + O

Ans. c

4. Which of the following key is used for align left of the text in LibreOffice?

a) Ctrl + M

b) Ctrl + P

c) Ctrl + L

d) Ctrl + )

Ans. c

5. What is the minimum font size in LibreOffice writer?

a) 1

b) 2

c) 3

d) 4

Ans. b

6. Minimum zoom percentage in LibreOffice Writer is 20%.

a) True           

b) False

Ans. a

7. Bullets and numbering appears in the standard toolbar in LibreOffice writer.

a) True                       

b) False

Ans. b

8. Eleven menu are found in LibreOffice writer.

a) True

b) false

Ans. a

9. LibreOffice writer template does not include style formatting.

a) False

b) True

Ans. a

10. What is the default file extension of LibreOffice Writer?

a) .doc

b) .docx

c) .odt

d) None of the above

Ans. c

11. What is the maximum font size in LibreOffice Writer?

a) 999.9

b) 80

c) 100

d) 200

Ans. a

12. Shortcut key for insert table in LibreOffice writer.

a) Ctrl + F7

b) Ctrl + F12

c) Ctrl + F8

d) Ctrl + F9

Ans. b

13. Print Preview shortcut key is ______ in LibreOffice writer.

a) Ctrl + Shift + O

b) Ctrl + shift + P

c) Ctrl + Shift + S

d) Ctrl + Shift + U

Ans. a

14. Shortcut key for increase the font size in libreOffice Writer is …….

a) Ctrl + ]

b) Ctrl + [

c) Ctrl + [

d) Ctrl + ]

Ans. a

15. Shortcut key is _____ to open a document in LiberOffice Writer.

a) Ctrl + Q      

b) Ctrl + O      

c) Ctrl + H       

d) Ctrl + P

Ans. b

16. FootNote is located at ______ in LibreOffice Writer.

a) Header of Page

b) Middle of Page

c) Bottom of Page

d) None of the above

Ans. c

17. Which key is used for subscript the text in LibreOffice writer?

a) Ctrl + Shift + B

b) Ctrl + Shift + A

c) Ctrl + Shift + S

d) None of the above

Ans. a

18. ________ sign is mandatory before any formula in Calc.

a) +

b) –

c) =

d) *

Ans. c

19. . In LibreOffice writer which of the following shortcut is used to justify the document?

a) Ctrl + J

b) Ctrl + P

c) Ctrl + Z

d) Ctrl + O

Ans. a

20. What is the shortcut key to bullet off in LibreOffice Writer?

a) F12

b) Shift + F12

c) Ctrl + F12

d) None of these

Ans. b

21. In which menu is the word count option in LibreOffice Writer?

a) Table          

b) Tools

c) File             

d) None of these

Ans. b

22. Which is the type of page orientation in LibreOffice Writer?

a) Portrait      

b) Landscape

c) Slide                       

d) Both Portrait & Landscape

Ans. d

23. Which of the following options appears when a hyperlink is selected in LibreOffice Writer?

a) Place in document, mail, document, new document

b) Place in document, new document

c) Internet, mail

d) Internet, mail, document, new document

Ans. d

24. What is the default font size in LibreOffice Writer?

a) 10

b) 11

c) 12

d) 13

Ans. c

25. What is the default margin in LibreOffice writer?

a) 1

b) 2

c) .50

d) .75

Ans. d

26. What is the default highlight color of LibreOffice writer?

a) Blue

b) Yellow

c) Red

d) Green

Ans. b

27. What is the shortcut key of extension manager in LibreOffice writer?

a) Ctrl + Alt + E

b) Ctrl + Shift + E

c) Alt + Shift + F5

d) Ctrl + F5

Ans. a

28. LibreOffice writer has a default user interface ……

a) Standard tool bar   

b) Formatting tool bar

c) Side bar                  

d) Print bar

Ans. a

29. Shortcut key Ctrl + 1 is used for heading 1 style in selected text.

a) True

b) False

Ans. a

30. Which of the following options will be used to change the printer related settings in LibreOffice Writer?

a) Printer

b) Print Preview

c) Printer Setup

d) Print setup

Ans. c

31. What is the shortcut key to apply heading in LibreOffice Writer?

a) Ctrl + 1

b) Ctrl + 2

c) Ctrl + 3

d) All of the above

Ans. d

32. Where is the option to comment in LibreOffice write?

a) Tools

b) Style

c) Insert

d) Format

Ans. c

33. How many user interfaces are available in LibreOffice Writer?

a) 2

b) 3

c) 4

d) 5

Ans. d

34. What is the shortcut key to bold a text in LibreOffice Writer?

a) Ctrl + D

b) Ctrl + B

c) Ctrl + s

d) Ctrl + N

Ans. b

35. What is the shortcut key to centralize text in LibreOffice writer?

a) Ctrl + J        

b) Ctrl +K

c) Ctrl + E       

d) Ctrl + L

Ans. c

36. It does not appear in LibreOffice Writer status bar?

a) Total characters    

b) Number of words

c) Computer Name    

d) Current page number

Ans. c

37. What is the default view of LibreOffice writer?

a) Normal view          

b) Slide view   

c) Web view   

d) None of these

Ans. a

38. In which menu of the LibreOffice writer is the Emphasis option available?

a) Style

b) Tool menu

c) Edit menu

d) Insert menu

Ans. a

39. Bold, Italic, underline option is found in which menu in LibreOffice Writer?

a) Edit

b) Format

c) Tool

d) File

Ans. b

40. What is the default alignment of text in LibreOffice Writer?

a) Right align

b) Left align

c) Both A and B

d) None of these

Ans. b

LibreOffice MCQ PDF Download
Best Computer MCQ Book for Competitive Exams [7000 MCQs]
Computer Hardware MCQ Questions and Answers [PDF]
CCC Question Paper with Answer PDF Download [Nov 2022] 150 MCQs